4 kommentarer

Hva nå?

crest_155px_155pxI over 10 år har supporterklubben vært internettbasert, men i hele perioden så har det ikke vært et styre til å lede supporterklubben. Supporterklubben har vært medlem av Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) og betalt kontingent for våre medlemmer uten at våre medlemmer virkelig har fått noe igjen for et medlemskap. Det er på tyde at vi formaliserer driften og at nye krefter med tid og motivasjon får slippe til og at ansvaret går på omgang med de som er interessert. Meningen er at dette innlegget kan brukes til å diskutere hvordan dette skal skje.

Supporterklubben er først og fremst der for sine medlemmer. Først og fremst er det trivelig å treffe andre supportere, men kanskje kan man også skape et produkt for sine medlemmer.

Siden supporterklubben ble internettbasert så har sidene ligget på en privat server som man har fått lov til å disponere. Dette har betydd at kun en person har hatt tilgang til å vedlikeholde sidene. Sidene har vært drevet av et CMS som betyr at flere har hatt mulighet til å skrive å redigere på sidene, men man er nødt til å vedlikeholde dette systemet for at det skal være sikkert og brukbart. Nå oppretter vi nye sider på wordpress.com hvor dette ikke er et problem. I utgangspunktet så velges en gratis løsning som ikke er veldig fleksibel, men som bør holde for vårt behov. Domenenavnet southampton.no vil nå peke hit. I tillegg så er det opprettet en facebookside og en twitterkonto. Nyheter som skrives på den nye siden vil automatisk komme på facebooksiden og twitterkontoen.

Når man har på plass et styre så står dette selvsagt fritt til å peke ut veien videre, men til å begynne med så må man ha et system på plass som reduserer sårbarheten av en person. Før vi kommer dit så er det enkelte spørsmål som gjenstår.

 • Hvilke roller skal det nye styret ha?
 • Hvordan skal vi velge det nye styret?
 • Hva skal vedtektene til supporterklubben være?

Det siste punktet kan være opp til det nye styret å avgjøre. Men de to første spørsmålene er viktig å diskutere.

Supporterklubben har hittil hatt følgende roller:

 • Kontakt med media (F.eks TV2 og aviser)
 • Forespørsler (billetter/drakter etc)
 • Medlemshenvendelser (innebærer også håndtering av økonomi)
 • Kommunikasjon (via hjemmesiden)
 • Medlemstilbud (stort sett fraværende)

Dvs at man trenger iallfall 3 roller. Kontakt/forespørsler, kommunikasjon og medlemshåndtering. Jeg ser for meg at iallfall kommunikasjonen (oppdatering av hjemmesiden/facebook/twitter) vil være med effektiv med flere personer involvert.

Kanskje man kan starte med disse tre personene og så kan disse tre i felleskap finne ut hva mer man trenger? Personling så kan jeg gjerne trå til som en konsulent i en overgangsperiode siden mye «henger» på meg, men jeg bør ikke ha et av styrevervene siden vi ønsker å komme opp med et selvstendig styre uavhengig av «fortiden».

Jeg foreslår at vi satser på å ha et styre på plass før neste sesong. Styret kan bestemme om de skal velges basert på kalenderår t.o.m 2016 eller basert på fotballsesongen.

Nederst i denne saken så er det mulig å kommentere hva du mener, og også melde din interesse for et styreverv eller noe annet du kan bidra med.

Reklamer

4 comments on “Hva nå?

 1. Her er det mulig å komme med kommentarer

  Liker

 2. Jeg støtter å velge tre styremedlemmer, slik Trygve foreslår. Da bør en velges for et år og de to andre for to år, så vi sikrer kontinuitet fremover. I tillegg kan det være fornuftig å opprette grupper med «hjelpere» under hver av styremedlemmene, slik at ikke all kommunikasjonsjobb hviler på en person.

  Valg av styre bør gjøres før sesongstart til høsten mener jeg, slik at vi kan få på plass nye rutiner og ansvarsoppgaver fra og med sesongstart.

  Liker

 3. Hei. Enig med med Kristoffer. jeg stiller meg til disposisjon.
  Hadde vært veldig gøy å fått igang et ordentlig styre i supporterklubben igjen.

  Liker

 4. Vet at dette ikke har noe med styre arbeid å gjøre, men vet ikken hvilken annen media jeg skal bruke.
  Det skal være en happening i Haugesund i runde 34 når Saints møter spurs, og i den anledning skal Tv2 komme og ha livestudio med lundekvam, morley, børslid og torstvedt.

  De ønsker mer en 1 saints mann( undertegnde), derfor lurer jeg på om det er noen i haugalandtet som kunne tenke seg å bli med.

  Vist det er av interresse kontakt
  colin på 48024118

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: